ΤΑΓΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Συνταξιούχος Πολιτικός αξιωματικός Αντισυνταγματάρχης, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ - Yποψήφια Ευρωβουλευτής

Ονομάζομαι Γεωργία Ταγαρά, είμαι 55 ετών και έχω γεννηθεί στο Οντάριο του Καναδά. Από το 2018 κατοικώ μόνιμα στην Αρχαία Κόρινθο όπου συμμετέχω ενεργά σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικες δραστηριότητες της περιοχής μου.

Μετά την ολοκλήρωση των  σπουδών μου σε Καναδικά και Ελληνικά σχολεία, ξεκίνησα να εργάζομαι το 1990 στην Royal Bank of Canada στην Οττάβα, ενώ φοιτούσα ταυτόχρονα στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο.

Από το 1992 και επί μία 25ετία, εργάστηκα επιτυχώς στην Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ν. Κορέα και Ελλάδα ως Πολιτικός αξιωματικός/ Civilian Executive Officer, υπεύθυνη προγραμματισμού και εκτιμήσεων, διαχειρίστρια προϋπολογισμών και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, για το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ,  ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσα και τις σπουδές μου MBA (Μεταπτυχιακό στη Στρατηγική-Διοίκηση-Σχεδιασμό Οικονομικών). Ανέλαβα θέσεις ευθύνης υψηλών κονδυλίων που χορηγεί το Κογκρέσο.

Συνταξιοδοτήθηκα με τον αντίστοιχο βαθμό της Αντισυνταγματάρχη. Ζώντας σε πολλές χώρες, απέκτησα μεγάλη εμπειρία σε διαπραγματεύσεις με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Μιλάω Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Γαλλικά. Είμαι αθλήτρια CrossFit, ποδηλάτης και λατρεύω τη φύση και την ορειβασία.

Είμαι το τρίτο τέκνο του Ιωάννη από την Κόρινθο καταγωγή Άγιο Βασίλη Χιλιομόδι και της Βασιλικής από τον Πειραιά που επίσης καταγόταν από τη Σμύρνη και περήφανη  εγγονή του ήρωα Ιωάννη Νικολόπουλου από το Μάτεσι Ηλείας που θυσιάστηκε για την πατρίδα και εκτελέστηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου 1944 με άλλους διακόσιους συμπατριώτες του. Έχω δύο παιδιά, τον Ζακηλ-Βασίλειο και την Ξένια-Μαρία που ζουν στην ομογένεια της Αμερικής.

Αγαπώ την Ελλάδα μας και θα ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ένα καλύτερο αύριο.