Νέα πρόκληση ΝΑΤΟ υπέρ Τουρκίας.

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για μία ακόμη φορά το ΝΑΤΟ έδειξε ξεκάθαρα πόσο υπολογίζει την Κυβέρνηση της Ελλάδας, του υπάκουου παιδιού δηλαδή του ναι σε όλα τα κελεύσματα της Δύσης, σε σχέση με την πιο εθνοκεντρική τουρκική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, του κατ’ ευφημισμό και μόνο άτακτου παιδιού της Δύσης.
Μόλις στις 29 Αυγούστου 2023, η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) με έδρα τη Σμύρνη, συνεχάρη την Τουρκία για τη δική της «Ημέρα Νίκης», η οποία συμπίπτει με την έναρξη της σφαγής των Ελλήνων της Σμύρνης και γενικότερα της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, ένεκα της μάχης στο Ντουμπλουπινάρ πλησίον του Αφιόν Καραχισάρ. Ενώ το ίδιο συνέβη και το 2022 από τη LANDCOM, και παρά την αντίδραση του τότε Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Δένδια προς το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, τον γνωστό Τουρκόφιλο κ. Στόλντεμπεργκ, επανελήφθη φέτος το ίδιο, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται περί λάθους, αλλά για περιφρόνηση της ηττοπαθούς πολιτικής του κ. Γεραπετρίτη.
Παράλληλα ο κ. Δένδιας που παρευρέθη στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΑΜ της Ε.Ε., δεν θεώρησε άξιο λόγου να αποδοκιμάσει την ενέργεια της LANDCOM, αλλά αντιθέτως ανεφέρθη στο γεγονός των πραξικοπημάτων στην Αφρική και ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει μέτρα εις βάρος τους. Άραγε υπονοεί ότι πρέπει να αποσταλούν στελέχη των ΕΕΔ στην Αφρική μαζί με Ευρωπαϊκές Δυνάμεις για εμπλοκή;
 Η καθυστερημένη «αντίδραση» της Ελλάδος μετά τη γενική κατακραυγή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ δεν μειώνει τις ευθύνες του κ.Γεραπετρίτη και της ηττοπαθούς και αδιέξοδης πολιτικής του. Ακόμη όμως και αυτή η αντίδραση (εφόσον υπήρξε), αποδίδεται σε ανώνυμες διπλωματικές πηγές.
Απεστάλη πράγματι σχετική επιστολή από το ΜΑ/ΝΑΤΟ; Ποιο είναι το περιεχόμενό της; Συμμορφώθηκε η LANDCOM έως τώρα για την απόσυρση της ανάρτησης; Οι απαντήσεις είναι σχεδόν αυτονόητες και ως εκ τούτου καταδικάζουμε απερίφραστα την ηττοπαθή και σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων εξωτερική πολιτική που ασκείται από τους κ.Γεραπετρίτη και Δένδια καθ’ υπόδειξη βεβαίως του Μεγάρου Μαξίμου.
Η διολίσθηση των Ελληνικών θέσεων στο ΝΑΤΟ  είναι πλέον συνεχής και πλέον καθίσταται συστηματική μετά τα κρούσματα με τα regional plans του ΝΑΤΟ όπου πέτυχε η Τουρκία να χρησιμοποιείται ο όρος Turkish Straits,  Canakkale και Istanbul και επίσης να αναφέρεται η Κύπρος αντί του ονόματός της με τις γεωγραφικές της συντεταγμένες.