Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1991 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε.

Το 1995, σε ηλικία 4 ετών, ξεκίνησε το ταξίδι της στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στην αντισφαίριση (τένις). Για πάνω από 10 χρόνια ήταν πρωταθλήτρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατακτώντας πάνω από 15 Πανελλαδικά Πρωταθλήματα και 4 Πανευρωπαϊκά. Εκπροσώπησε την Εθνική Ελλάδος για 4 συναπτά έτη και έλαβε το βραβείο “Μέγας Αλέξανδρος” ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη αθλήτρια για το 2006-2007.

Το 2013, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό εγκατέλειψε τον πρωταθλητισμό και ξεκίνησε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα φοίτησε στη Σχολή Προπονητών Αντισφαίρισης και ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονήτρια ιδρύοντας τη δική της Ακαδημία για μικρά παιδιά.

Το 2017 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή και παράλληλα με την ενασχόληση της με την προπονητική εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός σε τοπικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Το 2018 ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία σε μεγάλο εκδοτικό όμιλο και σε αθλητική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο αργότερα ίδρυσε δεύτερη ακαδημία αντισφαίρισης.

Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκίνησε από μικρή ηλικία αλλά η δραστηριοποίηση ήρθε με την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ το 2016.

Το Φεβρουάριο του 2018 ξεκίνησε την καμπάνια “Macedonian products made in Greece” προκειμένου να προωθηθούν τα Ελληνικά Μακεδονικά Προϊόντα. Την καμπάνια αυτή απέσπασε η Νέα Δημοκρατία όταν εξελέγη κυβέρνηση και έκτοτε δεν κατάφερε να γίνει καμία περαιτέρω ενέργεια.

Το 2019 η Νέα Δημοκρατία την ανακοίνωσε ως υποψήφια βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης μόλις 15 ημέρες πριν τις εκλογές.

Τον Ιούνιο του 2021 αποφάσισε να απομακρυνθεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας δημόσια την αντίθεσή της με την έντονη στροφή της ηγεσίας προς την αριστερά και την πασοκοποίησή της.