«‘’Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε” είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε» λέει και η Φωνή Λογικής στην πολιτική που ασκεί ο πρωθυπουργός.
Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων στην «επίσκεψη …φιέστα που πραγματοποίησε στην Άγκυρα.
Σε μία προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αντί να τοποθετήσει ψηλά τον πήχη στα εθνικά θέματα μας, αρκέστηκε μόνο να αναφέρει ότι ο ίδιος διαφωνεί σε πολλά ζητήματα με τον Τούρκο πρόεδρο, χάνοντας την ευκαιρία να επικεντρωθεί σε σοβαρά, άλυτα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.
Με την παραδοχή του ότι διαφωνεί ο Έλληνας πρωθυπουργός έκλεισε την υποχρέωσή του προς τον ελληνικό λαό νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο …τράβηξε το αυτί του Ερντογάν, τόσο για το Κυπριακό όσο και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Είναι τραγικό το γεγονός ότι για την πρόσφατη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε ισλαμικό τέμενος, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε να εκφράσει απλώς τη δυσαρέσκειά του για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον Τούρκο πρόεδρο ότι: “η απόφαση είχε παρθεί από το 2020”.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η μόνη αντιπαράθεση που υπήρξε ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο ήταν για τη Χαμάς και όχι για τις τουρκικές αξιώσεις από τη χώρα μας και τη συστηματική εργαλειοποίηση των λαθρομεταναστευτικών ροών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να μιλήσει για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, ούτε για απόρριψη περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών ή άλλων περιοχών.
Υπό όλες αυτές τις προκλήσεις, ένας σοβαρός Πρωθυπουργός όφειλε να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Άγκυρα και όχι να δειπνήσει με τον Τούρκο πρόεδρο σε μία ροτόντα τρώγοντας κεμπάπ και ντολμαδάκια.
Για να λυθούν τα ελληνοτουρκικά χρειάζεται προσήλωση και σωστή διπλωματική προσέγγιση στα εθνικά θέματα αλλά και πραγματική στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ελλάδα, για να πετάξει τον τουρκικό κατοχικό στρατό έξω από τη Μεγαλόνησο, και να αναπνεύσει ο Πενταδάκτυλος ελεύθερος ξανά».