ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ και Επέτειος Πηγάδας Μελιγαλά.

Τελέστηκε σήμερα στον Μελιγαλά Μεσσηνίας το 80ο Εθνικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 1700 Ελλήνων Πατριωτών, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 1944 υπέστησαν μαζική σφαγή στη μαρτυρική Πηγάδα του Μελιγαλά, από τους δήμιους του κομμουνισμού.

 

Παρά τους μύθους των εθνομηδενιστών ότι δήθεν τα θύματα ήσαν δωσίλογοι, η πραγματικότητα είναι αδιάψευστη. Τα θύματα ήσαν Ηρωικοί Αγωνιστές της Πατριωτικής Παρατάξεως που απεχθάνονταν την κομμουνιστική ιδεοληψία και ήθελαν την Ελλάδα μας Ελεύθερη, Πατριωτική και Δημοκρατική. Στον Μελιγαλά, οι κομμουνιστές εφήρμοσαν την απάνθρωπη και αρρωστημένη αρχή της Οικογενειακής Ευθύνης και έτσι, εκτός από τους πολιτικούς αντιπάλους τους, δολοφόνησαν και τους συγγενείς τους και γενικά άμαχο πληθυσμό, καθώς και πολλούς ανήλικους.

 

Το κόμμα “ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ”, πιστό στο Εθνικό Χρέος, παρέστη στο μνημόσυνο δια αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τον Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Κόλλια ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και τα στελέχη Ανδρέα Μητσόπουλο και Αντώνη Πετρόπουλο.

Ο Μελιγαλάς είναι ένας τόπος οδύνης και μαρτυρίου. Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ και η Πρόεδρός της και Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τα χωριά και οι πόλεις ανά την ελληνική επικράτεια, που υπέστησαν θηριωδίες από ολοκληρωτικές ιδεολογίες, πρέπει να ανακηρυχθούν σε μαρτυρικούς τόπους.

 

Το νομικό πλαίσιο για τον χαρακτηρισμό ενός τόπου ως “μαρτυρικό χωριό ή πόλη” υπάρχει και περιγράφεται στο άρθρο 18 παρ. 5 του Ν. 2503/1997, αλλά πρέπει να διευρυνθεί. Έτσι, εκτός από τους τόπους που υπέφεραν από τα ναζιστικά εγκλήματα πρέπει να χαρακτηριστούν μαρτυρικοί και οι τόποι που υπέστησαν δεινά από τις κομμουνιστικές θηριωδίες.

 

Ας μην λησμονούμε εξάλλου, ότι η 23η Αυγούστου, έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού και του Σταλινισμού. Δίπλα λοιπόν στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και το Δοξάτο που υπέφεραν από τον Ναζισμό, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να ανακηρύξει ως μαρτυρικά χωριά και πόλεις, τον Μελιγαλά, τον Φενεό, το Βαλτέτσι, τους Μολάους, το Κιλκίς και κάθε τόπο που υπέφερε από τον κομμουνισμό. Το χρωστάμε στις Ηρωικές Ψυχές των Ελλήνων Πατριωτών που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Ελλάδος.

 

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.