Αδιανόητη πρόκληση με πάρτι σε Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σμύρνη

παρτι σμυρνη

Ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ καταδικάζουμε απερίφραστα το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σμύρνη και τη χλιαρή αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ.

Η διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ι.Ν. του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη με έγκριση μάλιστα των τοπικών τουρκικών αρχών, ξεπερνά κάθε όριο στη βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου αλλά και στην προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος όλων ορθοδόξων καθώς υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας. Η αντίδραση της χώρας μας υποτονική, προκειμένου να μην διαταράξει τη διαδικασία προσέγγισης με την Τουρκία, για ένα γεγονός που το Ελληνικό ΥΠΕΞ το θεωρεί ως δευτερευούσης σημασίας στην ικετευτική προσπάθειά του προς την Τουρκία να προσέλθει σε διάλογο.

Άλλωστε δεν αναμέναμε κάτι περισσότερο από το Ελληνικό ΥΠΕΞ όταν έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή τα 6 ν.μ. στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και όχι τα 12 ν.μ. όπως προσδιορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το οποίο η χώρα μας έχει ενσωματώσει με το ν.2321/1995. Δεν αναμέναμε κάτι περισσότερο από την υποτονική αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, όταν έχει αποδεχθεί την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας, άνευ αντιδράσεων και χωρίς μάλιστα να προσφύγει στην UNESCO, θεωρώντας τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος ως εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας.

Ας σκεφτούμε τι θα γινόταν άραγε εάν στη χώρα μας είχε βεβηλωθεί με αυτό τον τρόπο, ένας ιστορικός χώρος, θρησκευτικής λατρείας άλλου δόγματος. Η Τουρκία ως προστάτης των απανταχού Μουσουλμάνων θα ανεδείκνυε το θέμα παντού, ενώ θα διασαλευόταν η εσωτερική τάξη και ασφάλεια. Όσον αφορά στην Τουρκία: ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης ανέφερε ότι ο δήμαρχος της Σμύρνης του ζήτησε συγγνώμη. Για το Ελληνικό ΥΠΕΞ προφανώς έκλεισε το θέμα. Έχει άλλα θέματα στην ατζέντα του, που πρέπει να συζητήσει.

Ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για το γεγονός καθεαυτό, το καταδικάζουμε απερίφραστα αλλά καταδικάζουμε και τη χλιαρή αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ. Θα ήταν θαυμάσια ευκαιρία να τεθεί αυτό το θέμα στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους είτε στους συμμάχους, είτε στον ίδιο τον Ερντογάν από τον Έλληνα πρωθυπουργό, δείχνοντας για ακόμη μία φορά την αυταρχική και αντισυμμαχική συμπεριφορά της Τουρκίας.

παρτι σμυρνη