Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για τη διακοπή του “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη”.

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για την απόφαση του ΥΠΕΝ να διακόψει το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: «Η κυβέρνηση σπρώχνει σε «ξαφνικό θάνατο» την αγορά φωτοβολταϊκών»

«Η ελληνική κυβέρνηση κοροϊδεύει για ακόμα μία φορά τους Έλληνες πολίτες, αυτή τη φορά με το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», το οποίο κλείνει αιφνιδιαστικά νωρίτερα, πριν από την προγραμματισμένη τυπική λήξη του.


Εύλογο είναι το ερώτημα, για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, καθώς προχωράει σε αυτή την απόφαση, χωρίς προηγουμένως να έχει θεσπίσει ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για τη μετάβαση του σε ένα νέο σχήμα ενίσχυσης των φωτοβολταϊκών.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τις συνέπειες που προκαλεί η διακοπή του εν λόγω προγράμματος που αφορά χιλιάδες εν δυνάμει πολίτες.

Το ερώτημα είναι ποιοι την πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, την ώρα που οι επιχειρήσεις του κλάδου προσέλαβαν κόσμο, δαπάνησαν χρήματα για τον σχετικό εξοπλισμό και ανέπτυξαν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
Χωρίς αντιπολίτευση και έντονη κριτική προς την κυβέρνηση, είναι δεδομένος ο «ξαφνικός θάνατος» της ελληνικής αγοράς αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο για τη βιωσιμότητα της».