Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

«Η έλλειψη γιατρών κυρίως αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας παθογένειας του συστήματος Υγείας που επικρατεί στη χώρα μας.
Φαίνεται πως οι εξαγγελίες και οι δήθεν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία από την ελληνική κυβέρνηση, παρέμειναν εξαγγελίες.
Εδώ και μήνες οι γιατροί του εν λόγω νοσοκομειακού ιδρύματος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξαντλητικές υπερωρίες, πράγμα επικίνδυνο για την υγεία τους, ώστε να περιθάλψουν νεογνά, παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας αλλά και έκτακτα περιστατικά.
Τότε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργίαδης, προανήγγειλε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και κορόιδεψε τους γιατρούς για να αποφύγει την οργή τους.
Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν λύθηκε και για αυτό αποφασίστηκε η αναστολή των τακτικών χειρουργείων από την 1η Ιουνίου μέχρι να γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία τους και να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.
Ελπίζουμε το υπουργείο Υγείας να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να πάρει στα σοβαρά την απόφαση των γιατρών που ζητούν να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.
Η Υγεία είναι ένας νευραλγικός τομέας για την κοινωνία μας και πρέπει οι κυβερνήσεις να μεριμνούν για τις ποιοτικές υπηρεσίες της προς όλους τους πολίτες.
Είναι αυτονόητο ότι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας που είναι το μέλλον της πατρίδας μας.
Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου και δεν πρέπει να στερείται από κανέναν»!