Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για την απόφαση του Αρείου Πάγου να κόψει τους Σπαρτιάτες από τις Ευρωεκλογές

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ένα κόμμα που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έστειλε στη Βουλή, «κόβεται» με διάφορα νομικά τερτίπια, νοθεύοντας την πολιτική βούληση των Ελλήνων, και δεν θα λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή, την οποία θεωρούμε αντιδημοκρατική και πιστεύουμε ακράδαντα ότι πίσω από την κίνηση αυτή υπάρχει δάκτυλος Μαξίμου.
Είναι αδιανόητο σε μία δημοκρατική χώρα, η ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει στη δικαιοσύνη να λειτουργήσει με γνώμονα το δίκαιο και ουσιαστικά να απαγορεύει τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, προτού ακόμα τελεσιδικήσει μία απόφαση.
Αυτό δεν αντιβαίνει μόνο το πνεύμα του νόμου αλλά προσβάλλει και τη βούληση του ελληνικού λαού, που στέλνει με την ψήφο του τα ελληνικά κόμματα στην Ευρωβουλή.
Παρομοιες μεθοδεύσεις συνέβησαν άλλωστε με απόφαση του Αρείου Πάγου και στο κόμμα μας, στις εθνικές εκλογές του 2023, καθώς δεν μας επέτρεψαν να συμμετέχουμε.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» «κόπηκε» με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έπειτα από προσφυγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για δήθεν «μπέρδεμα» του εκλογικού σώματος από κόμμα που δεν λάμβανε καν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023.
Βέβαια τότε ουδείς διαμαρτυρήθηκε για την
κατάφωρη αδικία σε βάρος μας.
Είμαι πεπεισμένη ότι έπειτα από αυτές τις πολιτικές μεθοδεύσεις, η Δικαιοσύνη λειτούργησε μάλλον κατευθυνόμενα, όπως και στην δίκη μας περίπτωση, και έγινε πιόνι των μακιαβελικών χειρισμών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.