Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι

Μόνο απογοήτευση, ντροπή και θλίψη προκαλεί η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι. Το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε ευθύνη τους ιθύνοντες αυτής της τραγωδίας με τους 104 νεκρούς που οι περισσότεροι κάηκαν ζωντανοί χωρίς καμία απολύτως βοήθεια, σε μια μάταιη προσπάθεια να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.
Συμμεριζόμαστε απόλυτα τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους, τα αδέρφια τους, τους γονείς τους, τα εγγόνια τους, τους παππούδες τους, τους γείτονες τους, τους φίλους τους και τους συντρόφους τους.
Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για τον άδικο χαμό τους, δεν υπάρχουν λόγια που να δικαιολογούν αυτή τη δικαστική απόφαση!
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά παρατηρούμε ότι η Δικαιοσύνη πάσχει από πολλές παθογένειες, καθώς αθώωσε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αντί αυτά να προστατεύσουν τον κόσμο, τους άφησαν να καούν ζωντανοί.
Η Δικαιοσύνη λειτούργησε «τυφλά» και απάλλαξε από τις ποινές τους άμεσα εμπλεκόμενους για το αλαλούμ που επικράτησε την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018.
Από τους 21 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και πολιτικά πρόσωπα, η Δικαιοσύνη έκρινε μόνο έξι ενόχους οι οποίοι βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις ενώ αποφάσισε ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Απλά τραγικό!