Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για την προαγγελία Χατζηδάκη περί συγχώνευσης μικρών επιχειρήσεων

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, συρρικνώνει την ελληνική αγορά και βάζει λουκέτο στις ελληνικές επιχειρήσεις με … τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Ο κ. Χατζηδάκης απροκάλυπτα βάζει τη δική του πολιτική “σφραγίδα” στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αδιαφορώντας για το επαγγελματικό μέλλον τους και οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενους και σε αδιέξοδο τις οικογένειες τους.

 

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τόσο μεγάλος αριθμός μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν είναι εναντίον μόνο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αλλά και των ίδιων των μικρών επιχειρήσεων. ..Το θέμα των συγχωνεύσεων, σε μια χώρα που έχει διπλάσιο αριθμό μικρών επιχειρήσεων, σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό”.

 

Η συγχώνευση των μικρών επιχειρήσεων που παρουσιάζεται ως μέτρο υπέρλαμπρο από την ελληνική κυβέρνηση, στην πραγματικότητα οδηγεί την ελληνική οικονομία στην κατάρρευσή της και σε αδιέξοδο χιλιάδες Έλληνες μικροεπιχειρηματίες που προσφέρονται βορά στα συμφέρονται των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

Μας λέει δηλαδή ο κ. Χατζηδάκης ότι για να ευδοκιμήσει μια χώρα θα πρέπει να μαραζώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και όχι να δοθούν οικονομικά κίνητρα για να αναπτυχθεί περαιτέρω η ελληνική οικονομία.

 

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

 

Προστασία της επιχειρηματικής ιδιοκτησίας είναι θεμελιώδης αρχή σε κάθε οικονομικά φιλελεύθερο κράτος και αποτελεί ειδοποιό διαφορά από τις αριστερές πολιτικές του βίαιου εξισωτισμού, της φτωχοποίησης και της άδικης αναδιανομής του πλούτου».