Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για τo βίντεο Χρυσοχοΐδη για την πάταξη παραβατικότητας νέων

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βίντεο α λα… influencer ανάρτησε στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την παραβατικότητα των ανηλίκων και την προστασία τους.

Μάλιστα το βίντεο ξεκινά, δείχνοντας αστυνομικούς να συζητούν με νεαρούς που βρίσκονται στον δρόμο τους οποίους συμβουλεύουν για την ασφάλειά τους και να κάνουν ελέγχους στοιχείων.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντιλήφθηκε αυτό που εμείς φωνάζουμε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή το αγαθό της ασφάλειας στη χώρα μας δεν είναι πια αυτονόητο.

Συμφωνούμε με την ιδέα του κ. Χρυσοχοΐδη να πατάξει την παραβατικότητα των ανηλίκων και την εγκληματικότητα στη χώρα μας. Όμως για να το πετύχει αυτό χρειάζεται ένα συγκροτημένο σχέδιο, άμεσα υλοποιήσιμο χωρίς περιστροφές και αναβλητικότητα.

Για να εξαλειφθεί η παραβατικότητα των νέων και η εγκληματικότητα θα πρέπει πρωτίστως να μεριμνήσει η κυβέρνηση για τα προβλήματα και τα κενά του Σώματος.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις προσωπικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και οι πενιχροί μισθοί που καταβάλλονται στο Σώμα.

Πρόσφατο παράδειγμα, που προκάλεσε πανελλήνια θλίψη είναι ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος εργαζόταν ταυτόχρονα και σε οικοδομή όπου κατέρρευσε στον Πειραιά με αποτέλεσμα να τον πλακώσει και να χάσει τη ζωή του.

Δεν παραλείπουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών σε ομάδες Άμεσης Δράσης η οποία είναι απαραίτητη για να παρέχουν προστασία και ασφάλεια σε κάθε πολίτη.

Επίσης, είναι απαράδεκτο χιλιάδες αποσπασμένοι αστυνομικοί να συμμετέχουν σε συνοδείες υψηλών προσώπων ή να φυλούν σκοπιές στα σπίτια τους, αντί να διατίθενται σε κάθε γειτονιά και να κάνουν περιπολίες για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, δεν χρειάζονται καλογυρισμένα βίντεο και συμβουλές on camera!

Χρειάζονται στελεχωμένα αστυνομικά τμήματα με πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό και περιπολικά που θα γίνονται ακόμα και …ταξί για να σώσουν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη σε περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του.