Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τη διαφθορά στη ΔΟΥ Χαλκίδας

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα με την αποκάλυψη του κυκλώματος στη ΔΟΥ Χαλκίδας για διαφθορά και χρηματισμό από διευθυντές, υποδιευθυντές και εφοριακούς υπαλλήλους.

Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η απομύζηση των επιχειρηματιών από άτομα που είχαν ηγετικές θέσεις σε αυτή την κρατική Υπηρεσία, είναι αντανάκλαση της ελληνικής πραγματικότητας καθώς τα κενά του νόμου είναι εμφανή.

Σε ένα σοβαρό κράτος, κανένας εφοριακός δεν θα τολμούσε να εκβιάσει ή να καταστρέψει τη ζωή επιχειρηματιών.

Φαίνεται πως οι έχοντες εξουσία στην εν λόγω ΔΟΥ, είχαν …μπάρμπα στην Κορώνη και με τις υψηλές διασυνδέσεις τους ένιωθαν ατρόμητοι.

Η δήθεν ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών από την ελληνική κυβέρνηση, που καταργεί την γραφειοκρατία και ξεσκεπάζει κάθε παρανομία, αποδείχθηκε ένα φιάσκο, ένα μεγάλο ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αδυνατεί να βάλει τάξη ακόμη και σε μία … ΔΟΥ.

Είναι απορίας άξιο πως το κύκλωμα αυτό μετέτρεψε την Υπηρεσία σε ένα παραμάγαζο και αποσπούσε τεράστια χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες γνωρίζοντας ότι κανένας τους δεν υπόκειται σε έλεγχο από τους ανωτέρους τους.

Όμως το ψάρι …βρωμάει από το κεφάλι!

Για να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος θα πρέπει να είναι 100% ψηφιακό σε όλες τις υπηρεσίες έτσι ώστε να μην υπάρχουν ούτε διαφθορά ούτε εξαπατήσεις.

Οι κρατικοί υπάλληλοι δεν θα ασκούν εξουσία στους Έλληνες φορολογούμενους, δεν θα τρομοκρατούν, δεν θα εκβιάζουν.