Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για την κατάργηση διατάξεων για τις ευνοϊκές μεταθέσεις στρατιωτικών

«Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαρνιέται τη βοήθεια προς τους στρατιωτικούς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, αφού καταργεί διατάξεις που αφορούν τις ευνοϊκές μεταθέσεις τους και μάλιστα χωρίς να έχει καμία διάθεση να κλάψει πικρώς για αυτή την αδικία.
Παρόλο που ο πρωθυπουργός διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δηλαδή στέκεται στο πλευρό των ευαίσθητα κοινωνικά ομάδων, οι αποφάσεις του και οι πράξεις του τον διαψεύδουν πανηγυρικά.
Ο Πρωθυπουργός προωθεί σχέδιο νόμου το οποίο αντί να βοηθάει τα παιδιά με τις αδυναμίες τα ρίχνει στον σύγχρονο… “Καιάδα” των μεταθέσεων.
Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να μετακινείς παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως αυτά που είναι στο φάσμα του αυτισμού, παραπληγικά, τυφλά, με νοητική υστέρηση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο όλα αυτά τα παραβλέπει η πολιτική αρχή.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» που τέθηκε σε διαβούλευση το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου 2024, περιλαμβάνει το επίμαχο και ντροπιαστικό άρθρο 69 που αφορά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, τροποποιώντας την παρ. 1 και 2 άρθρου 5 ν. 3883/2010 που προστάτευε τις οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους αλλά και τις μονογονεϊκές οικογένειες και πλέον οι οικογένειες με μέλη ΑμΕΑ θα πρέπει κι αυτοί να ακολουθούν το γαϊτανάκι των μεταθέσεων, παρόλο που αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στην υγεία των παιδιών τους.
Αναρωτιέμαι εάν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έχει αντιληφθεί τις επιπτώσεις της απόφασής του.
Ζητάμε η κυβέρνηση να ακούσει τη Φωνή της Λογικής κι έστω την τελευταία στιγμή να ακυρώσει το επίμαχο ντροπιαστικό άρθρο και να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών που το έχουν ανάγκη»!