Έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση την αποστρατικοποίηση των νησιών μας;

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ημέρες από τις διθυραμβικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και των υποστηριζόντων φιλοκυβερνητικών μέσων, για μία νέα σελίδα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μία σελίδα η οποία, από ότι φαίνεται περιλαμβάνει μόνο υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα, χωρίς καμία διεκδίκηση και χωρίς καμία διάθεση στοιχειώδους διαπραγμάτευσης.

Κατά την επέτειο του «Αττίλα Ι», ο Τούρκος πρόεδρος, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, επισκέφθηκε το νέο αεροδρόμιο Ετσάν της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, κάνοντας φιέστα στους ομαδικούς τάφους αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής που βρίσκονται στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου. Ουδεμία αντίδραση από την ελληνική διπλωματία. Ο Ερντογάν συνεχίζει να θέτει θέματα προς διαπραγμάτευση σε μία ελληνική διπλωματία, η οποία συνεχώς υποχωρεί.

Ο Ερντογάν σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου ξεκάθαρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι οι όποιες ενστάσεις πρoέρχονται από το ελληνο-αμερικανικό λόμπυ στον Λευκό Οίκο, ενώ γι αυτό το θέμα συζητά ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Ποιος τον διέψευσε; Ανώνυμες διπλωματικές πηγές. Ποιος έπρεπε να τον διαψεύσει; Ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός αυτοπροσώπως, καθόσον θίγονται η τιμή και η υπόληψή του, διότι επί της ουσίας ο Ερντογάν τον είπε ψεύτη. Καθώς όπως ήδη έχει ισχυρισθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός ουδεμία συζήτηση έγινε για αποστρατικοποίηση. Ποιος από τους δύο λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος ή ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει ψέμματα;

Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τις «αποκλίσεις» από τα εθνικά θέματα που αναφέρει ο κ. Γεραπετρίτης, οι οποίες «αποκλίσεις» όμως τι διαφορά έχουν από τις εθνικές υποχωρήσεις; Στον Τούρκο πρόεδρο, η απάντηση έπρεπε να είναι του ιδίου επιπεδου, δηλαδή επιπέδου πρωθυπουργού, και όχι ανώνυμων διπλωματικών κύκλων.

Εκτός εάν ο Ερντογάν λέει αληθεια, οπότε τι να απαντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός; Θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι στις 24 Ιουλίου η ελληνική πολιτική ελίτ θα εορτάζει, όταν στις 20 Ιουλίου ο Ερντογάν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου εγκαινιάζει το αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου με την Ελλάδα ανύπαρκτη διπλωματικά.

Ο κ.Γεραπετρίτης, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, αντί ως γεράκι να ορθώσει το ανάστημά του στο τούρκικο γεράκι τον Φιντάν, έχει αποδεχθεί ένα αβλαβές, αφελές και επικίνδυνο «Περιστέρι».

Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ