Εκτεθειμένη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας κατά την επίσκεψη του ΥΕΘΑ στην Φρεγάτα ΥΔΡΑ

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας επέλεξε να επισκεφτεί εν πλω τη Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και να μεταβεί μετέπειτα στο Τζιμπουτί. Η πολιτική ηγεσία προέβη σε ένα αφελέστατο και επικίνδυνο ατόπημα και επέλεξε μόνον ένα εναέριο μέσο (ελικόπτερο S-70B) να πετάξει άνωθεν εμπόλεμης ζώνης με το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας (ΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΝ) να είναι εκτεθειμένη στην απειλή, χωρίς να έχει γίνει ουδείς διαμοιρασμός ρίσκου όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Προκύπτει το ουσιώδες και υπαρκτό ερώτημα περί του τι θα συνέβαινε αν το ελικόπτερο αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη εν πτήση ή αν δεχόταν εχθρικά πυρά με το σύνολο της πολιτικής/στρατιωτικής ηγεσίας του Ελληνικού Κράτους να βρίσκεται εντός του;

Αντίστοιχη λανθασμένη μεθοδολογία μη διαμοιρασμού ρίσκου του πολιτικού/στρατιωτικού προσωπικού ακολουθήθηκε και κατά τον τραγικό δυστύχημα της Ελληνικής Αποστολής των ΕΤΑ/ΔΕΠ στην Λιβύη όπου θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Από τα πρόσφατα περιστατικά σε Οδησσό και Λιβύη φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να αντιληφθεί το ρίσκο και τις προκλήσεις τέτοιου τύπου αποστολών, με συνέπεια να εκθέτει σύσσωμη την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία σε σημαντικό κίνδυνο.