Κ. Γεραπετρίτη παραιτηθείτε. Αποτύχατε.

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατη είναι η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, όπου κατηγόρησε τον νυν πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι σκηνοθέτησε τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη σε συνεργασία με την αστυνομία και την ειδική εισαγγελία, γεγονός που οδήγησε σε επιδείνωση τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Κατονόμασε μάλιστα το άτομο το οποίο χρηματίσθηκε από τα μυστικά κονδύλια της αστυνομίας του Ράμα. Προς επίρρωση αυτών, η Επιτροπή Μειονοτήτων (Framework Convention for the Protection of National Minorities – FCNM) του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe – CoE) προχώρησε σε απαίτηση συμμόρφωσης της γείτονος χώρας για μία σειρά θεμάτων παραβίασης των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, όπου μεταξύ άλλων αφορά θέματα περιουσιακών δικαιωμάτων, έπαρσης σημαίας, διδασκαλίας Ελληνικής γλώσσας, πολιτικά δικαιώματα μειονότητας, θέματα δικαίου αλλά και σωμάτων ασφαλείας.

Εν αντιθέσει με την απουσία της επίσημης Ελληνικής Κυβέρνησης αξίζουν συγχαρητήρια στο Σωματείο Προάσπισης Αναφαίρετων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «ΑΣΠΙΔΑ» και στον πρόεδρό του κ. Γ. Δασκαλούλη, ο οποίος ενήργησε μετά τις υποθέσεις Κατσίφα και Μπελέρη. Η ανάθεση αρμοδιοτήτων που έκανε με το ΦΕΚ Τ’ Β 4524/12-07-2023, ο κ. Γεραπετρίτης στους υφυπουργούς του δεν μειώνει ουδόλως τις ευθύνες τις δικές του, όσο και του καθ’ ύλην αρμόδιου υφυπουργού.

Στο πολιτικό πλαίσιο που καλλιεργείται προκειμένου να μη θεωρηθούν ως Εθνικά θέματα, τα θέματα της Ελληνικής Μειονότητας και του Μπελέρη, από τους γνωστούς κύκλους του ΥΠΕΞ, ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ απαιτούμε την άμεση παραίτηση της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ για τη δυσμενή έκβαση των θεμάτων που αφορούν την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.