Τέσσερις υποσχέσεις της ΝΔ και καμία πράξη για κάμερες στην ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομία

Ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ αναμένουμε από τον κ. Μηταράκη την άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας του για ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με κάμερες.

  1. Στις 26/12/2019 ο τότε υπουργός Προστασίας Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοϊδης, δήλωσε με απόφασή του την τοποθέτηση καμερών στα κράνη των επικεφαλής διμοιριών των ΜΑΤ, όπου θα υπήρχε η ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και όχι η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν.
  2. Στις 24/ 12/2021 εκ νέου ο κ. Χρυσοχοϊδης, δήλωνε στο twitter ότι: Μπήκαν οι κάμερες πιλοτικά στην ΔΡΑΣΗ και στην ΟΠΚΕ. Σε λίγο παντού. Μία εικόνα, ένας ήχος, όλη η αλήθεια»
  3. Στις 01/11/2021, ο τότε υπουργός Προστασίας Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε τον εφοδιασμό του συνόλου των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, περιπολικών ΕΛΑΣ, εντός του 2022, διαψεύδοντας εμμέσως τον προκάτοχό του για σύντομη ολοκλήρωση του έργου.
  4. Στις 10/07/2023, ο νέος υπουργός Προστασίας Πολίτη, ο κ. Μηταράκης, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού τηε ΕΛΑΣ για το πρωτόκολλο εμπλοκής και ότι θα προχωρήσει η τοποθέτηση των καμερών στους αστυνομικούς για την αποφυγή φαινομένων αυθαιρεσίας, διαψεύδοντας εμμέσως και αυτός τον προκάτοχό του, ότι το σχετικό έργο θα υλοποιηθεί εντός του 2022.

 

Τελικά διαψεύδοντας την υλοποίηση της προμήθειας, ο ένας μετά τον άλλο υπουργό, από το Δεκέμβριο του 2019 φτάσαμε στον Ιούλιο του 2023, χωρίς η προμήθεια να έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να έχουμε αποσπασματική καταγραφή των γεγονότων.

Ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ αναμένουμε από τον κ. Μηταράκη την άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας του για ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με κάμερες και όχι όταν παραδώσει το Υπουργείο του στο μέλλον, η εν λόγω εξαγγελία να αποδειχθεί κενή περιεχομένου, όπως συνέβη στους προκατόχους του.