Ξυλοδαρμός ιατρών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Ένα ακόμα περιστατικό παρανομίας και βιοπραγίας με πρωταγωνιστές και πάλι Ρομά.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιατρών , την επίθεση δέχθηκαν 2 παθολόγοι ιατροί που εργάζονται στο Νοσοκομείο Ναυπλίου από ομάδα Ρομά των 40-50 ατόμων. Οι εν λόγω ιατροί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επαναφέρουν τραυματία τροχαίου που παρουσίασε ανακοπή κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, όταν και δέχθηκαν την επίθεση και τον ξυλοδαρμό απο τους Ρομά συγγενείς του, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο να υποστεί κάταγμα στα πλευρά ενώ ο δεύτερος στάθηκε ‘τυχερός’ μόνο με εκδορές και μώλωπες.

Το επιπλέον τραγελαφικό της υπόθεσης είναι η μαρτυρία ότι το παραπάνω περιστατικό σημειώθηκε παρουσία αστυνομικών οργάνων των οποίων η μοναδική ενέργεια ήταν αυτό του ρόλου του παρατηρητή του επεισοδίου.

Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – Αφροδίτη Λατινοπούλου καταδικάζει τα περιστατικά βίας και μέσω των προγραμματικών θέσεων του κόμματος τονίζεται και προτείνεται ο ουσιαστικός ρόλος και ευθύνης της Πολιτείας, μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας, στην διατήρηση της κοινωνικής τάξης και ασφάλειας μέσω της αποτροπής αλλά και της επιβολής όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Είναι αδιανόητο στα εσωτερικά μιας χώρας του 2023 μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχουν καταγγελίες τέτοιων περιστατικών και οι γιατροί που θέλουν να ασκήσουν το λειτούργημα τους να εργάζονται υπό το καθεστώς φόβου μην τους δείρουν ομάδα ‘αγανακτισμένων’ Ρομά.

Ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – Αφροδίτη Λατινοπούλου ευελπιστούμε η δικαιοσύνη να πράξει αναλόγως για τη συγκεκριμένη υπόθεση και να μην χαϊδέψει αυτιά αφού απέναντι στο νόμο καμία κοινωνική ομάδα δεν θα πρέπει να στέκεται σε πλεονεκτική θέση’ και οι ποινές να είναι επίσης ανάλογες για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Η ατιμωρησία καθιστά την εγκληματικότητα μόνιμο κοινωνικό φαινόμενο του οποίου, με τη πάροδο του χρόνου, η βελτίωση αλλά και διόρθωση γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν δεν υπάρχει η συνείδηση στους πολίτες της ουσιαστικής τιμωρίας κάθε παραβάτη και παραβατικής ομάδας.

 

Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ