Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τον εμπαιγμό των αστυνομικών

Ένα μήνα κράτησαν τα …κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για το Σώμα της Αστυνομίας, όταν ένας από αυτούς εργαζόταν σε οικοδομή για να βιοποριστεί και έχασε τη ζωή του έπειτα από κατάρρευση τμήματος στην περιοχή του Πειραιά.

Τη Μ. Εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να δρομολογήσει τις μειώσεις και περικοπές χρημάτων για τα οδοιπορικά, τη σίτιση και τη διαμονή των ένστολων που υποχρεούνται να εγκατασταθούν σε πόλεις όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα ή υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις περιοχές αυτές.

Σήμερα οι αστυνομικοί που ασκούν ένα επικίνδυνο λειτούργημα έστησαν σκηνές έξω από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την φτωχοποίησή τους.

Ακούσαμε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων να αποκαλύπτει ότι αστυνομικοί κοιμούνται στα αυτοκίνητα γιατί δεν έχουν χρήματα να μείνουν σε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα.

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε για τις ελλείψεις προσωπικού, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και τους πενιχρούς μισθούς που καταβάλλονται στο Σώμα.

Τώρα μαθαίνουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε περικοπές και στα έξοδα τους ακόμα και όταν η μετακίνησής τους κρίνεται επιτακτική.

Είναι αυτονόητο ότι η πάταξη του εγκλήματος και η ασφάλεια των πολιτών σε μία χώρα είναι αποκλειστικά και μόνο δουλειά της Αστυνομίας.

Φαίνεται όμως ότι δεν θεωρείται αυτονόητο στη δική μας χώρα.

Για να εξαλειφθεί η εγκληματικότητα στην ελληνική επικράτεια, θα πρέπει πρωτίστως η κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς των ένστολων που ασκούν αυτό το επικίνδυνο επάγγελμα και παράλληλα να λύσουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τον εξοπλισμό τους αλλά και τις συνθήκες εργασίας τους.

Διερωτώμεθα, πως θα επιβληθεί ο νόμος και η τάξη στην επικράτεια, όταν οι αστυνομικοί πληρώνουν ακόμα και για τον εξοπλισμό τους;